Mitjans

Fragment de l'article de Miquel Pujadó
Revista Serra d'Or. Núm. 693. Setembre 2017
Dones que canten

[…] La darrera a arribar, però, ha estat la Laia Rius. La coneixíem com a violinista del grup Túrnez & Sesé, i ara ens sorprèn amb Vinc d’un cel blau (Temps Record), un àlbum en què demostra posseir una veu tan peculiar com dúctil i atractiva, i en què interpreta temes hàbilment compostos per ella mateixa sobre textos de Montse Gort, Xavi Túrnez, Joana Raspall i Pere Matalonga, a més d’un parell de notables adaptacions de cançons de Milton Nascimento («Cançó de la sal») i de João Mendonça i Leonardo Amuedo («Garsa perduda»). La tendresa («Aparences», «Fidelitat») i l’humor crític («La cita», «Monsieur Cochon») es veuen potenciats per uns arranjaments intel·ligents i plens de sorpreses escrits per la mateixa Laia, i per una instrumentació d’una gran riquesa tímbrica. El disc s’escolta amb un somriure als llavis fins a arribar a una «Festa Major» efervescent, perfecta cloenda per a una opera prima que demostra que les dones, en el nostre país, tenen molt a dir i a cantar, i no tenen res a envejar als homes.


Fragment de la crònica de Jordi Bianciotto
El Periódico - 15/04/2017
Túrnez & Sesé, el culte a l'essència

[…] Els convidats van celebrar complicitats i van sumar accents: emfàtic el de Miquel Pujadó a Rondalla del caçador, de Jordi Guardans; d’una emotiva solemnitat, el de Josep Tero a Molt lluny d’aquí, de Màrius Torres. Precises expressions de sentiment, les de Sílvia Comes i Rusó Sala, i un Enric Hernàez que «com els grans, canta amb tot el seu cos». Cançons d’una delicadesa que pot arribar a ferir, com Rondalla del transvestit, que va abordar amb lluminositat la violinista, Laia Rius, i l’Ara vindrà, de nou Lombarte, tocat pel «timbre eternament jove» de Jordi Batiste. Una Tardor benigna, de Josep Carner, amb Albert Fibla, cantautor «que no desafina encara que li estiguin fent pessigolles». […]

Llegeix la crònica sencera

Crònica de Juan Miguel Morales
Blog de Juan Miguel Morales - 05/02/2017
Laia Rius al Barnasants 2017

La barcelonina Laia Rius, después de una larga trayectoria que pasa por formaciones tan interesantes como Túrnez i Sesé y colaboraciones con Dagoll Dagom o el cantautor Joan Isaac, presentó el pasado sábado 5 de febrero, en el Centro Cultural Albareda, en Barcelona y dentro del Barnasants, su primer trabajo en solitario, Vinc d’un cel blau (Temps Record, 17).
Con el aforo a tope y un buen acompañamiento en el escenario, Laia logró emocionar con sus interpretaciones de poesía contemporánea catalana -algunos de los poetas estaban presentes en la sala- que ha sabido musicar con tanto acierto.
Antes de acabar el concierto, el cantautor Xavi Turnez subió al escenario para cantar con Laia uno de los temas de Vinc d’un cel blau.
Emoción y belleza.

Vés al blog

Fragment de la crònica de Jordi Bianciotto
El Periódico - 15/04/2016
Un Joan Isaac para la historia

[…] Y Maria del Mar Bonet, con su voz en precisa sintonía con el aura mágica de ‘La lluna i el capità’. “Aún me pondré a llorar”, ironizó, o no, Joan Isaac. Sílvia Comes, alzando el tono en ‘Gent senzilla’ y otros dos platos fuertes: Luis Eduardo Aute, envuelto en la gravedad de ‘Atenes en flames’, con el canto casi sobrenatural de Laia Rius, y Joan Manuel Serrat, llevando el tango ‘Torno al sud’ a las costas cubanas con el piano de Antoni-Olaf Sabater, que suplió ahí a Conrad Setó.[…]

Llegeix la crònica sencera