Biografia

Nascuda a Barcelona, la cantant, violinista i compositora Laia Rius combina les seves diverses facetes en projectes musicals i espectacles teatrals.

Inicia la seva trajectòria professional el 2003, essent músic-actriu de l’espectacle La Perritxola, de la companyia Dagoll Dagom. La Perritxola inaugura el Festival Grec l’any 2003 i es manté en temporada al Teatre Victòria.

La Perritxola

Posteriorment és membre de l’orquestra dels musicals Mar i Cel, Mikado, Cabaret i forma part de la banda de músics de l’emblemàtic teatre El Molino de Barcelona, els dos primers anys de la seva reobertura.

El Molino músics

Des del 2008 és músic-actriu de l’espectacle infantil El col·leccionista de paisatges, produït per la Fundació «la Caixa». Actualment és la violinista-cantant de l’espectacle de circ Rudo (Companyia Manolo Alcántara), premiat com a millor espectacle de circ per la fira Umore Azoka 2014, premis Zirkòlika 2014 i la fira Fetén 2015.

Teatre-es-Manolo-Alcantara-Rudo

En el camp de la música clàssica ha col·laborat amb diverses orquestres catalanes, entre les quals destaquen l’Orquestra Camera Musicae, l’Orquestra de Cambra Catalana i l’Orquestra Julià Carbonell.

Des del 2004 és membre del grup Túrnez i Sesé, amb el qual ha enregistrat els discos L’arbre de l’esperança, Sol Blanc, Romanços i Estampes del 21 i Vestigis. Com a violinista i cantant també ha col·laborat amb altres artistes, com Joan Isaac, Sanjosex & Belda, Clara Peya, Albert Fibla, Josep Maria Ribelles i Xavi Túrnez.

IMG_0611.JPG

Vinc d’un cel blau (Temps Record, 2017) és el seu primer àlbum en solitari, on s’expressa com a compositora, arranjadora, cantant i violinista.

Portada LAIA RIUS.jpg

Actualment està composant la música per al nou espectacle de circ de la Companyia Manolo Alcántara, que s’estrenarà a principis del 2019.

Combina la seva vessant d’intèrpret amb la de professora de Tècnica Vocal i de Cant Jazz/Modern dels Cursos Oberts del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.